Hab a tortán

Túrós-barackos szelet

Pároméknál RENGETEG barack szokott teremni, így mikor beindul a barack szezon, mindig azon töröm a fejem, hogy mihez is lehetne felhasználni. Ez a süti is így készült. A nagy kedvenccel, túróval párosítva nagyon finom. 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2016-05-16-17-40-09

Hozzávalók (25×35 cm-es tepsihez):
Tészta:
25 dkg liszt
1 tojássárgája
12 dkg cukor
12 dkg margarin
2 teáskanál sütőpor
Túrós töltelék:
1 kg túró
min. 50 dkg magozott barack, de minél több van benne, annál finomabb 😉
6 tojás
5 evőkanál búzadara
25 dkg cukor
15 dkg margarin
1 citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:
1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, cukrot, sütőport, olvasztott margarint és a tojássárgáját. 
2. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
3. A tojásokat szétválasztjuk.
4. Habosra keverjük a cukrot a margarinnal.
5. Majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citrom levét, a búzadarát és a tojások sárgáját. 
6. Ehhez keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
7. A barackot szépen felszeleteljük, lecsepegtetjük.
8. A tepsit margarinnal kikenjük, és belenyomkodjuk a tésztát.
9. Rápakoljuk a barackot, majd ráöntjük a túrós masszát.
10. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

2016-05-16-17-40-02

2016-05-16-17-39-26

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szabó K. Vivien says: (előzmény @Ilona Kertész)

    Kedves Ilona!

    Köszönöm szépen a kedves szavakat!
    Örülök, hogy tetszik a blogom! Remélem, a továbbiakban is lelkes olvasóim között köszönthetem! 🙂

    Vivi

  2. Ilona Kertész says:

    Szia kedves Vivi!
    Milyen kicsi ez a világ :), Gyümölcsös túrós süti receptet keresgélek a neten és egy kedves “majdnem” szomszédomra bukkanok!
    Nagyon tetszik a blogod,szívből gratulálok hozzá!
    Sok sikert és sok olvasót kívánok, én biztosan visszatérek ide máskor is. 🙂 Ilona


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!