Hab a tortán

Epres-túrós gyümölcstorta

Már alig vártam, hogy elérkezzen az eperszezon, ilyenkor mindig az az első dolgom, hogy készítek egy gyümölcstortát, ezzel köszöntve a jó időt. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2

Hozzávalók:
Tortalap:
10 dkg margarin
15 dkg cukor
2 db tojás
7 evőkanál tej
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém:
2 dl habtejszín
1 tasak vaníliás pudingpor + cukor
5 dl tej
20 dkg túró
3-5 evőkanál cukor
Tetejére:
40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:
1. Először is készítjük a tortalapot: ehhez a margarint, cukrot és a 2 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet.
2. Végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét.
3. Gyümölcstorta formában 15 perc alatt készre sütjük.
4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: ehhez a leírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot (a receptben megadott cukor mennyisége a pudinghoz használt cukron felül értendő), illetve kemény habbá verjük a habtejszínt.
5. Ha a puding kihűlt, beletesszük a túrót, majd robotgép segítségével összekeverjük őket.
6. Ha kész, hozzáadjuk a habtejszínt is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
7. Ha a tészta kihűlt, befedjük a túrós krémmel, majd félbevágott eperre díszítjük, végül pedig leöntjük a tortazselével, melyet a tasak hátoldalán található leírás szerint készítünk el.

4

1

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!