Epres-túrós gyümölcstorta

Már alig vártam, hogy elérkezzen az eperszezon, ilyenkor mindig az az első dolgom, hogy készítek egy gyümölcstortát, ezzel köszöntve a jó időt. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2

Hozzávalók:

Tortalap:

10 dkg margarin

15 dkg cukor

2 db tojás

7 evőkanál tej

12 dkg liszt

3 dkg kakaópor

1 csomag sütőpor

Krém:

2 dl habtejszín

1 tasak vaníliás pudingpor + cukor

5 dl tej

20 dkg túró

3-5 evőkanál cukor

Tetejére:

40 dkg eper

1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

1. Először is készítjük a tortalapot: ehhez a margarint, cukrot és a 2 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet.

2. Végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét.

3. Gyümölcstorta formában 15 perc alatt készre sütjük.

4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: ehhez a leírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot (a receptben megadott cukor mennyisége a pudinghoz használt cukron felül értendő), illetve kemény habbá verjük a habtejszínt.

5. Ha a puding kihűlt, beletesszük a túrót, majd robotgép segítségével összekeverjük őket.

6. Ha kész, hozzáadjuk a habtejszínt is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.

7. Ha a tészta kihűlt, befedjük a túrós krémmel, majd félbevágott eperre díszítjük, végül pedig leöntjük a tortazselével, melyet a tasak hátoldalán található leírás szerint készítünk el.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »