Hab a tortán

Feketeerdő torta meglepetéssel

Egy újabb ostyarudas torta. Imádom ezt a díszítési technikát, hiszen egyszerű, és mégis gyönyörű. 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

1

Hozzávalók (20 cm):
Piskóta:
7 tojás
7 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
Meggyes réteg:
10 dkg meggy
3 dl meggylé
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
Habréteg:
5 dl habtejszín
1 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé (a díszítéshez)

Elkészítés:
1. Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk.
2. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét.
3. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, majd hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport (érdemes átszitálni őket, ugyanis a csomós sütőpor keserű szemeket eredményez a kész piskótában) és óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.
4. Sütőbe tesszük, megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
5. Ezután készítsük el a meggyes tölteléket: a meggylevet, cukrot és vaníliás pudingport keverjük el, majd tegyük bele a meggyet és a fahéjat.
6. Közepes lángon sűrítsük be.
7. Még melegen kenjük rá a legalsó tortalapra.
8. A középső tortalap közepén vágjunk egy tetszőleges méretű kört – én ehhez egy poharat használtam – majd tegyük a lyukas piskótát tegyük a meggyes réteg tetejére.
9. A kivágott körben egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a meggyes tölteléket vigyázva, hogy az alsó piskótalapot ne sértsük fel.
10. Tegyük hűtőbe, míg teljesen ki nem hűl. 
11. Addig verjük kemény habbá a tejszínt.
12. Kb. 3-4 evőkanálnyit vegyünk ki belőle, és abba keverjük bele a kakaóport. (De ha valaki kakaós habbal szeretne díszíteni, az cserélje meg a mennyiségeket, ám akkor több kakaóporra lesz szükség.)
13. Ha kihűlt a meggyes réteg, kivesszük a hűtőből, és felvisszük rá a habréteget. Ehhez felváltva rajzoljunk köröket a kakaós és sima tejszínnel a piskótára, majd a lyukat töltsük fel cukorkákkal, gumicukorral, bármivel, ami tetszik.
14. Végül helyezzük rá az utolsó piskótalapot és tetszés szerint díszítsük. Én ehhez most 3 csomag ostyarudat és csokiforgácsot használtam.
15. Csokiforgács elkészítése: kevés olajjal olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét, majd egy tepsi vagy tálca hátulján oszlassuk el. Tegyük hűtőbe. Ha megszilárdult, egy spatula segítségével készítsünk belőle csokoládéforgácsot.

5

3
4

2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!