Feketeerdő torta meglepetéssel

Egy újabb ostyarudas torta. Imádom ezt a díszítési technikát, hiszen egyszerű, és mégis gyönyörű. 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók (20 cm):

Piskóta:

7 tojás

7 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

3 evőkanál kakaópor

1 kávéskanál sütőpor

Meggyes réteg:

10 dkg meggy

3 dl meggylé

1 csomag vaníliás pudingpor

5 dkg cukor

1 teáskanál fahéj

Habréteg:

5 dl habtejszín

1 evőkanál kakaópor

10 dkg étcsokoládé (a díszítéshez)

Elkészítés:

1. Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk.

2. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét.

3. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, majd hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport (érdemes átszitálni őket, ugyanis a csomós sütőpor keserű szemeket eredményez a kész piskótában) és óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.

4. Sütőbe tesszük, megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

5. Ezután készítsük el a meggyes tölteléket: a meggylevet, cukrot és vaníliás pudingport keverjük el, majd tegyük bele a meggyet és a fahéjat.

6. Közepes lángon sűrítsük be.

7. Még melegen kenjük rá a legalsó tortalapra.

8. A középső tortalap közepén vágjunk egy tetszőleges méretű kört – én ehhez egy poharat használtam – majd tegyük a lyukas piskótát tegyük a meggyes réteg tetejére.

9. A kivágott körben egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a meggyes tölteléket vigyázva, hogy az alsó piskótalapot ne sértsük fel.

10. Tegyük hűtőbe, míg teljesen ki nem hűl. 

11. Addig verjük kemény habbá a tejszínt.

12. Kb. 3-4 evőkanálnyit vegyünk ki belőle, és abba keverjük bele a kakaóport. (De ha valaki kakaós habbal szeretne díszíteni, az cserélje meg a mennyiségeket, ám akkor több kakaóporra lesz szükség.)

13. Ha kihűlt a meggyes réteg, kivesszük a hűtőből, és felvisszük rá a habréteget. Ehhez felváltva rajzoljunk köröket a kakaós és sima tejszínnel a piskótára, majd a lyukat töltsük fel cukorkákkal, gumicukorral, bármivel, ami tetszik.

14. Végül helyezzük rá az utolsó piskótalapot és tetszés szerint díszítsük. Én ehhez most 3 csomag ostyarudat és csokiforgácsot használtam.

15. Csokiforgács elkészítése: kevés olajjal olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét, majd egy tepsi vagy tálca hátulján oszlassuk el. Tegyük hűtőbe. Ha megszilárdult, egy spatula segítségével készítsünk belőle csokoládéforgácsot.



Címkék: , , ,
Tovább a blogra »