Hab a tortán

Fish and chips

Először fish&chips-et Londonban ettem egy látogatásom alkalmával. Nagyon megtetszett az, ahogyan ott tálalják ezt az ételt. Egyszerűen, papírdobozban nyomja a kezedbe az utcai árus. Nincs idő kérdezni, csak leadni a rendelést, és átvenni. Hiszen rengetegen állnak sorba, hogy megkóstolhassák ezt a tradicionális brit ételt. Íme egy kép, amit ott készítettem róla: 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

P1120833

Most pedig megosztom veletek, én hogyan készítem el itthon. Egy-egy esős, borús napon, mikor elkészítem, szinte már úgy érzem, mintha újra ott lennék. 🙂

Hozzávalók:
Alaszkai tőkehal filé
Bunda:
100 g búzaliszt
200 g kukoricaliszt
1 mokkáskanál gyömbér
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 csipet fűszerpaprika
450 ml víz
Burgonya:
1/2 kg sütni való burgonya
olaj a sütéshez
sültkrumpli fűszersó

Elkészítés:
1. A hal bundájához összekeverjük a száraz hozzávalókat.
2. A keverék 1/3-át kivesszük, és a maradék 2/3-hoz hozzákeverjük a vizet. Híg tésztát kell kapnunk, mint a palacsintatészta.
3. A halat tetszés szerinti darabokra vágjuk, megsózzuk.
4. A falszeleteket először a száraz keverékbe forgatjuk, majd a folyékony panírba mártogatjuk.
5. Forró olajban aranybarnára, ropogósra sütjük.
6. Végül pedig a burgonyát szokott módon elkészítjük.

2016-04-24-14-37-57

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!