Fish and chips

Először fish&chips-et Londonban ettem egy látogatásom alkalmával. Nagyon megtetszett az, ahogyan ott tálalják ezt az ételt. Egyszerűen, papírdobozban nyomja a kezedbe az utcai árus. Nincs idő kérdezni, csak leadni a rendelést, és átvenni. Hiszen rengetegen állnak sorba, hogy megkóstolhassák ezt a tradicionális brit ételt. Íme egy kép, amit ott készítettem róla: 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Most pedig megosztom veletek, én hogyan készítem el itthon. Egy-egy esős, borús napon, mikor elkészítem, szinte már úgy érzem, mintha újra ott lennék. 🙂

Hozzávalók:

Alaszkai tőkehal filé

Bunda:

100 g búzaliszt

200 g kukoricaliszt

1 mokkáskanál gyömbér

1 mokkáskanál fokhagymapor

1 csipet fűszerpaprika

450 ml víz

Burgonya:

1/2 kg sütni való burgonya

olaj a sütéshez

sültkrumpli fűszersó

Elkészítés:

1. A hal bundájához összekeverjük a száraz hozzávalókat.

2. A keverék 1/3-át kivesszük, és a maradék 2/3-hoz hozzákeverjük a vizet. Híg tésztát kell kapnunk, mint a palacsintatészta.

3. A halat tetszés szerinti darabokra vágjuk, megsózzuk.

4. A falszeleteket először a száraz keverékbe forgatjuk, majd a folyékony panírba mártogatjuk.

5. Forró olajban aranybarnára, ropogósra sütjük.

6. Végül pedig a burgonyát szokott módon elkészítjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »