Hab a tortán

Mézeskalácsos csokoládélikőr

Ezt a csokoládélikőrt karácsonyi ajándékként készítettem. Mindig is sokkal többre értékeltem a saját kezűleg készített ajándékokat, így én is mindig próbálok valami saját készítésű dolgot ajándékozni másoknak. Hiszen ilyenkor nem csak egy tárgyat adunk át szeretteinknek, barátainknak, hanem a szívünk egy darabját is. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2

Hozzávalók:
10 dkg cukor
3 tojássárgája
3 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
3 dl vodka
2 dl víz

Elkészítés:
1. A tojássárgájával habosra keverjük a cukrot, majd egy lábosba tesszük.
2. Folytonos kevergetés mellett, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt, besűrítjük, de nem forraljuk fel!
3. A végén hozzáadjuk a csokoládét és a fűszerkeveréket.
4. Hagyjuk kihűlni, majd átszűrjük. 
5. Végül pedig hozzáadjuk a vodkát és a vizet.

Az elkészült likőr alkoholtartalma kb. 10%-os lesz. 
A tejszín miatt hűtőben 1-1,5 hétig áll el.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!