Hab a tortán

Minyonos torta

Ezt a tortát egy barátnőmnek készítettem, aki rajong a minyonokért. De ki is ne rajongana értük? Hiszen csak imádni lehet őket! 🙂 Nagyon régóta szerettem volna már kipróbálni az ostyarudas díszítési technikát, és ez a torta lehetőséget adott rá, hogy kiéljem a kreativitásomat. 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

1

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
Piskóta:
7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
7,5 dl tej
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
Díszítés:
3 csomag ostyarúd
1 csomag gumicukor
2 zacskó M&M’s cukorka

Elkészítés:
1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport.
5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.
6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
7. A krémhez elkészítjük a pudingport, de nem adunk hozzá cukrot.
8. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
9. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. De hagyjunk belőle az oldalára és a tetejére is!
10. Végül pedig jöhet a díszítés: oldalát körbevesszük az ostyarudakkal, tetejét pedig megszórjuk a gumicukorral és M&M’s cukorral.
11. A minyonokat kinyomtattam, majd körbevágtam és fogpiszkálóra ragasztottam, amit az ostyarudakba szúrtam. 

Fontos!
A puding hűljön ki rendesen, különben a margarin ki fog csapódni!

2

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!