Nutellás-csokis muffin

Muffin készítéséhez már évek óta ezt, a nagymamámtól kapott, jól bevált receptet használom. Ez volt az első sütemény, amit megtanított nekem. Ezért úgy gondoltam, ez lesz a tökéletes recept a blog megnyitásához, remélem tetszeni fog nektek. 🙂 Nagyon egyszerű elkészíteni, de mégis – talán az egyszerűségéből adódóan – isteni finom!

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

Alaprecept:

3 db tojás

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 dl tej

1 dl olaj

30 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

12-15 teáskanál Nutella

10 dkg csokoládé

1 evőkanál liszt

Elkészítés:

1. A tojást a cukorral és a vanília cukorral habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk az olajat és tejet, elkeverjük.

3. Végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. 

Ezt a masszát kedvünk szerint variálhatjuk. Erről a későbbiekben még teszek közzé bejegyzéseket, melyekben bemutatom az én bevált variációimat. 

4. A muffin formába papírokat teszünk, majd ezekbe 1-1 evőkanál masszát helyezünk.

5. 180 fokos sütőbe tesszük 2-3 percre.

6. Addig az apró kockára vágott csokihoz hozzákeverjük a lisztet. (Erre a trükkre nem olyan régen bukkantam rá, de fantasztikus! Mindig is irigyeltem, hogy a pékségekben, cukrászdákban mindig a muffin tetején maradnak a csokoládé darabok, nekem viszont mindig a tészta aljára süllyedtek. De ez már a múlté! A lisztbe forgatott csokoládé és gyümölcs, de süllyed le sütés közben.)

7. Kivesszük a sütőből a tésztát, és 1-1 teáskanál Nutellát teszünk a közepére, majd 1-2 evőkanál masszával befedjük.

8. A tetejére teszünk pár darab csokit, majd visszatesszük a sütőbe.

9. Kb. 15-20 perc után tűpróbát végzünk, és ha megsült a muffin, kivesszük.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »