Az örök kedvenc, kicsit felturbózva. 😉
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg kolbász
7 db tojás
40 dkg csirkemell
850 g tejföl
2 dl tej
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk és megfőzzük.
2. A tojásokat is megfőzzük.
3. A kolbászt felszeleteljük.
4. A csirkemellet kevés olajon készre sütjük.
5. A tejföl 3/4-ét kivesszük, elkeverjük a liszttel és a tejjel, illetve sóval, borssal ízesítjük.
6. A tejfölös szószt a csirkemellre öntjük, kenhető sűrűségűre főzzük.
7. A megfőtt burgonyát és tojást felszeleteljük.
8. Összeállítjuk a rakott krumplit: a burgonya 1/4-e, a tojás 1/3, a kolbász 1/3-a és a tejfölös csirkemell 1/3-a.
9. Ezt még kétszer megismételjük.
10. Végül a maradék burgonya, amit a félretett tejföllel fedünk be.
11. 20-25 percre sütőbe tesszük, amíg megpirul a teteje.
Fontos!
A jó rakott krumpli lelke a tejföl, a kolbász és a tojás. Ne spóroljuk ki belőle! Igaz, ebben a receptben van csirkemell is, ezért is csak 15 dkg kolbász szükséges hozzá. De azt bűn lenne elhagyni. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: