Rakott krumpli

Az örök kedvenc, kicsit felturbózva. 😉

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2016-06-21-18-31-56

Hozzávalók:

1 kg burgonya

15 dkg kolbász

7 db tojás

40 dkg csirkemell

850 g tejföl

2 dl tej

1 evőkanál liszt

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk és megfőzzük.

2. A tojásokat is megfőzzük.

3. A kolbászt felszeleteljük.

4. A csirkemellet kevés olajon készre sütjük.

5. A tejföl 3/4-ét kivesszük, elkeverjük a liszttel és a tejjel, illetve sóval, borssal ízesítjük.

6. A tejfölös szószt a csirkemellre öntjük, kenhető sűrűségűre főzzük.

7. A megfőtt burgonyát és tojást felszeleteljük.

8. Összeállítjuk a rakott krumplit: a burgonya 1/4-e, a tojás 1/3, a kolbász 1/3-a és a tejfölös csirkemell 1/3-a.

9. Ezt még kétszer megismételjük.

10. Végül a maradék burgonya, amit a félretett tejföllel fedünk be.

11. 20-25 percre sütőbe tesszük, amíg megpirul a teteje.

Fontos!

A jó rakott krumpli lelke a tejföl, a kolbász és a tojás. Ne spóroljuk ki belőle! Igaz, ebben a receptben van csirkemell is, ezért is csak 15 dkg kolbász szükséges hozzá. De azt bűn lenne elhagyni. 🙂

2016-06-21-18-32-48

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »