Túrós-barackos őzgerinc

Ez egy nagyon egyszerű, de mégis igazán finom desszert. Nyáron, mikor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, akkor ez az egyik legjobb választás.

Nekem is ezért esett a választásom erre a desszertre, mikor tavaly nyáron látogatóba mentem párom szüleihez. Nem szeretek üres kézzel menni sehová, így már a családi összejöveteleken a nagyi alapból úgy készül, hogy én is vinni fogok valamit. 😀 Szerintem egy nagyon mutatós süti, illetve nagy előnye, hogy nem túl tömény, így nyáron is szívesen fogyasztjuk.

Ha már a nyárnál és a nagy melegnél tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy ez a kis finomság bizony nem szereti a hőséget! Ugyanis megérkezésemkor nagy boldogan nyúltam a táskámba, hogy elővegyem, ám amint megláttam, hogy milyen állapotban van, azonnal vissza szerettem volna dugni a táskám legmélyebb bugyraiba – igen, a női táskának vannak olyan részei, melyeket még mi, nők sem ismerünk, nemhogy a férfiak, mikor megkérjük őket, hogy vegyék ki pl. a kulcsunkat onnan 😀 -, és azt mondani, hogy csak vicceltem, nem hoztam semmit. De esélytelen volt. Betettük a hűtőbe, majd este kanalazva fogyasztottuk. Szerencsére nem volt olyan sokáig kitéve a melegnek, hogy megromoljon, de már közel sem volt olyan mutatós, mint e képeken. 😀 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

 

Hozzávalók:

50 dkg túró

1 üveg barackbefőtt

3 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

ízlés szerint porcukor

250 g barackos joghurt

10 dkg margarin

3 dl tej

5 kiskanál zselatin

22 db háztartási keksz

Elkészítés:

1. A tejet a zselatinnal felforraljuk.

2. Majd néha megkeverve hagyjuk kihűlni.

3. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral, porcukorral, ezután hozzáadjuk a joghurtot, a kristálycukrot és a túrót.

4. Alaposan elkeverjük, végül hozzáöntjük a zselatinos tejet, illetve az apró kockára vágott barackot.

5. Folpackkal kibélelünk egy őzgerinc formát, és beleöntjük a barackos masszát. Végül háztartási keksszel lefedjük, és 4-5 órán át hűtőben pihentetjük.

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »