Krémtúró házilag

Párom nagyon szeret mindent, amiben túró van, de a krémtúró egy kifejezetten nagy kedvenc. Ám szerintem a boltban kapható adag nagyon kicsi, főleg egy férfinak. Illetve ha elkészítitek ezt a receptet, akkor azt is látni fogjátok, hogy nem csak kicsi, de drága is a bolti tesó. Amióta itt rátaláltam a házi változat receptjére, azóta nem is vettünk boltból, hiszen ez sokkal finomabb. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók 2 személyre:

2 tojássárgája

2 dl tej

8 dkg cukor

1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor

1-2 teáskanál vanília aroma

1 csipet só

25 dkg túró

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingport és egy kevés tejet, alaposan elkeverjük.

2. A maradék tejet a vanília aromával felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos masszát.

3. Addig kevergessük, míg sűrű pudingot nem kapunk. 

4. Hagyjuk kihűlni.

5. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk az áttört túrót, és robotgép segítségével krémessé keverjük. (Én nem szoktam teljesen krémesre keverni, szerintem finomabb, ha érződnek benne a túródarabok.)

6. Hűtőbe tesszük, és kihűlve fogyasztjuk. 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »