Nagyon szeretek születésnapi tortákat készíteni. Szerintem sokkal finomabbak, mint a bolti társaik. Na jó, lehet, hogy ízre nem olyan tökéletesek, de ezekben a hozzávalók között szerepel a szeretet is, és ezt egy cukrászdából sem tudjuk megvásárolni. 🙂 Mindig próbálom az ünnepelt személyiségéhez igazítani a torta ízét és látványát, így esett, hogy az egész város felkutattam egy cuki majom marcipán figuráért.
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
Piskóta:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
4 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
15 dkg Nutella
10 dkg tejcsokoládé
3 evőkanál olaj
15 dkg aprított mogyoró
Elkészítés:
1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport.
5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.
6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
7. A krémhez a tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd pudingot főzünk belőle.
8. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a Nutellát és a margarint.
9. A tejcsokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk.
10. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.
11. Összeállítjuk a tortát: a legalsó lapon elkenjük a tejcsokoládé felét, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
12. Ha megszilárdult, rákenjük pudingos krém harmadát, majd megszórjuk az aprított mogyoróval.
13. Rátesszük a második lapot, megismételjük az előző folyamatot, majd ráhelyezzük a harmadik tortalapot.
14. A torta oldalát és tetejét bevonjuk a maradék pudingos krémmel.
15. Csokoládédarával, mogyoróval díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: