Nutellás-tejcsokoládés torta

Nagyon szeretek születésnapi tortákat készíteni. Szerintem sokkal finomabbak, mint a bolti társaik. Na jó, lehet, hogy ízre nem olyan tökéletesek, de ezekben a hozzávalók között szerepel a szeretet is, és ezt egy cukrászdából sem tudjuk megvásárolni. 🙂 Mindig próbálom az ünnepelt személyiségéhez igazítani a torta ízét és látványát, így esett, hogy az egész város felkutattam egy cuki majom marcipán figuráért. 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:

Piskóta:

7 tojás

7 evőkanál cukor

7 evőkanál liszt

1 kávéskanál sütőpor

Krém:

4 dl tej

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

20 dkg margarin

15 dkg Nutella

10 dkg tejcsokoládé

3 evőkanál olaj

15 dkg aprított mogyoró

Elkészítés:

1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.

2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.

3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.

4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport.

5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.

6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

7. A krémhez a tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd pudingot főzünk belőle.

8. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a Nutellát és a margarint.

9. A tejcsokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk.

10. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.

11. Összeállítjuk a tortát: a legalsó lapon elkenjük a tejcsokoládé felét, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

12. Ha megszilárdult, rákenjük pudingos krém harmadát, majd megszórjuk az aprított mogyoróval.

13. Rátesszük a második lapot, megismételjük az előző folyamatot, majd ráhelyezzük a harmadik tortalapot. 

14. A torta oldalát és tetejét bevonjuk a maradék pudingos krémmel.

15. Csokoládédarával, mogyoróval díszítjük. 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »