Pillecukor

Nagyon egyszerű recept, és ízre teljesen megegyezik a bolti változattal. Érdemes kipróbálni. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

  

Hozzávalók:

8 g zselatinpor

3 evőkanál víz

150 g porcukor

1 evőkanál méz

50 ml víz

Hempergetéshez:

1 evőkanál porcukor

1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

1. A zselatint egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet.

2. Egy edénybe tesszük a porcukrot, mézet és 50 ml vizet, és felforraljuk őket.

3. Ha felforrt, a legalacsonyabb fokozatra vessük a lángot, és addig kevergetjük, amíg méz állagú, tiszta szirupot nem kapunk.

4. A szirupból egy keveset hozzáadunk a zselatinhoz, és robotgéppel addig keverjük, amíg az fel nem oldódik.

5. Majd hozzáöntjük a többi szirupot is, és addig keverjük a robotgéppel, míg sűrű, ragacsos, “habverőre felkúszó” masszát nem kapunk. 

6. Ezután folpackkal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe/dobozba öntjük, és kb. 90 percig állni hagyjuk. 

7. Ha letelt az idő, késsel vagy kiszúróval tetszőleges formájúra daraboljuk.

8. A darabokat a keményítővel elkevert porcukorba forgatjuk, és már fogyasztható is.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »