Nagyon egyszerű recept, és ízre teljesen megegyezik a bolti változattal. Érdemes kipróbálni. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
8 g zselatinpor
3 evőkanál víz
150 g porcukor
1 evőkanál méz
50 ml víz
Hempergetéshez:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
1. A zselatint egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet.
2. Egy edénybe tesszük a porcukrot, mézet és 50 ml vizet, és felforraljuk őket.
3. Ha felforrt, a legalacsonyabb fokozatra vessük a lángot, és addig kevergetjük, amíg méz állagú, tiszta szirupot nem kapunk.
4. A szirupból egy keveset hozzáadunk a zselatinhoz, és robotgéppel addig keverjük, amíg az fel nem oldódik.
5. Majd hozzáöntjük a többi szirupot is, és addig keverjük a robotgéppel, míg sűrű, ragacsos, “habverőre felkúszó” masszát nem kapunk.
6. Ezután folpackkal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe/dobozba öntjük, és kb. 90 percig állni hagyjuk.
7. Ha letelt az idő, késsel vagy kiszúróval tetszőleges formájúra daraboljuk.
8. A darabokat a keményítővel elkevert porcukorba forgatjuk, és már fogyasztható is.