Egyszerűen nem tudok úgy leülni vacsorázni, hogy 2 perc alatt dobom össze a kaját. Az a reggeli, de vacsorára mindig valami bonyolultabb, különlegesebb dolgot szoktam készíteni, mert imádok a konyhában tevékenykedni. 🙂 Ennek a receptnek egy változatát még régebben olvastam valahol, és úgy döntöttem elérkezett az idő, hogy én is elkészítsem. Ez lett belőle:
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók (4 személyre):
4 db zsemle
70 g bacon
200 g gomba
1 fej vöröshagyma
3 db tojás
Trappista sajt
Elkészítés:
1. A zsemlék tetejét levágjuk, közepüket kikaparjuk, és egy nagy tálba tesszük.
2. A tojásokat keményre főzzük, majd apró darabokra vágjuk.
3. A bacont, gombát és hagymát apróra vágjuk.
4. Egy kevés olajon kb. 10 percig pirítjuk a bacon-gomba-hagyma keveréket. Sózzuk, borsozzuk.
5. Majd hozzáadjuk a zsemlék belsejéhez.
6. Hozzáadjuk a darabokra vágott tojást és tetszés szerint sajtot.
7. A tölteléket visszakanalazzuk a 4 zsemlébe.
8. Egy-egy csipet sajtot szórunk rájuk.
9. Visszatesszük a zsemlék levágott kalapját, majd ennek a tetejére is teszünk egy-egy csipet sajtot.
10. Sütőbe tesszük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: