Töltött zsemle

Egyszerűen nem tudok úgy leülni vacsorázni, hogy 2 perc alatt dobom össze a kaját. Az a reggeli, de vacsorára mindig valami bonyolultabb, különlegesebb dolgot szoktam készíteni, mert imádok a konyhában tevékenykedni. 🙂 Ennek a receptnek egy változatát még régebben olvastam valahol, és úgy döntöttem elérkezett az idő, hogy én is elkészítsem. Ez lett belőle: 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók (4 személyre):

4 db zsemle

70 g bacon

200 g gomba

1 fej vöröshagyma

3 db tojás

Trappista sajt

Elkészítés:

1. A zsemlék tetejét levágjuk, közepüket kikaparjuk, és egy nagy tálba tesszük.

2. A tojásokat keményre főzzük, majd apró darabokra vágjuk.

3. A bacont, gombát és hagymát apróra vágjuk.

4. Egy kevés olajon kb. 10 percig pirítjuk a bacon-gomba-hagyma keveréket. Sózzuk, borsozzuk. 

5. Majd hozzáadjuk a zsemlék belsejéhez.

6. Hozzáadjuk a darabokra vágott tojást és tetszés szerint sajtot.

7. A tölteléket visszakanalazzuk a 4 zsemlébe.

8. Egy-egy csipet sajtot szórunk rájuk.

9. Visszatesszük a zsemlék levágott kalapját, majd ennek a tetejére is teszünk egy-egy csipet sajtot.

10. Sütőbe tesszük, amíg a sajt megpirul a tetején. 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »