Könnyen elkészíthető és mutatós desszert. Nálunk nagy sikert aratott, úgyhogy bátran ajánlom akár vendégváró falatokként is. Garantálom, nagyon gyorsan el fog fogyni. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 alma
7 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
1. Az almákat megpucoljuk, magházaikat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2. Felforralunk kb. 1 liter vizet a 2 evőkanál citromlével és 3 kanál cukorra.
3. Max. 2 percre beletesszük a felszeletelt almát. (Puhává, formázhatóvá kell válniuk.)
4. Majd papírtörlőre/konyharuhára szedjük őket, és alaposan felitatjuk róla a vizet.
5. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 2,5 cm vastagságú csíkokra vágjuk.
6. A 4 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat összekeverjük, és megszórjuk vele a tésztát.
7. Sodrófával kicsit belesodorjuk a tésztába a cukros keveréket, hogy felcsavaráskor ne peregjen le.
8. Az almaszeleteket a tésztacsíkokra fektetjük úgy, hogy széleik fedjék egymást, de egy részük le is lógjon a tésztacsíkokról.
9. Ne fedjük be teljesen az almaszeletekkel, maradjon kb. 2 cm szabad rész, hogy azt majd az almarózsa alá tudjuk hajtani.
10. Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
11. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
12. Porcukorral hintve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: