Almarózsa

Könnyen elkészíthető és mutatós desszert. Nálunk nagy sikert aratott, úgyhogy bátran ajánlom akár vendégváró falatokként is. Garantálom, nagyon gyorsan el fog fogyni. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

4 alma

7 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 teáskanál őrölt fahéj

2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Az almákat megpucoljuk, magházaikat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

2. Felforralunk kb. 1 liter vizet a 2 evőkanál citromlével és 3 kanál cukorra. 

3. Max. 2 percre beletesszük a felszeletelt almát. (Puhává, formázhatóvá kell válniuk.)

4. Majd papírtörlőre/konyharuhára szedjük őket, és alaposan felitatjuk róla a vizet.

5. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 2,5 cm vastagságú csíkokra vágjuk.

6. A 4 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat összekeverjük, és megszórjuk vele a tésztát.

7. Sodrófával kicsit belesodorjuk a tésztába a cukros keveréket, hogy felcsavaráskor ne peregjen le.

8. Az almaszeleteket a tésztacsíkokra fektetjük úgy, hogy széleik fedjék egymást, de egy részük le is lógjon a tésztacsíkokról. 

9. Ne fedjük be teljesen az almaszeletekkel, maradjon kb. 2 cm szabad rész, hogy azt majd az almarózsa alá tudjuk hajtani.

10. Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.

11. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

12. Porcukorral hintve tálaljuk. 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »