Apu már hónapok óta rágta a fülem, hogy készítsem el ezt a receptet, ugyanis egy ismerősénél kóstolta, és szerinte sokkal finomabb, mint az almás lepény. Azért ezzel vitatkoznék. 😀 Számomra a frissen sült, jóóó fahéjas almás lepénynél nincs nagyszerűbb dolog a világon, úgyhogy egy kicsit elfogult is vagyok miatta. Ám be kell vallani, ez a variáció is finom, ha valaki nem olyan elfogult, mint én. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál sütőpor
Almás töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
50 g cukor
1/2 liter almalé
4-5 alma (mérettől függően)
Tetejére:
5 dl habtejszín
Én a Meggle cukrászhabra esküszöm, tortákhoz, cupcake-hez, süteményekhez, mindenhez ezt használom.
Elkészítés:
1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport.
5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.
6. 180 fokra előmelegített készre sütjük.
7. A 2 csomag pudingport és cukrot egy kevés almalével elkeverjük.
8. A maradék almalevet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket.
9. Ha már majdnem besűrűsödött, hozzáadjuk a korábban lereszelt almákat.
10. A kihűlt piskóta tetején eloszlatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
11. Addig felverjük a habtejszínt, és a kihűlt almás réteg tetejére kenjük.
12. Fahéjjal megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: