Pudingos-almás szelet

Apu már hónapok óta rágta a fülem, hogy készítsem el ezt a receptet, ugyanis egy ismerősénél kóstolta, és szerinte sokkal finomabb, mint az almás lepény. Azért ezzel vitatkoznék. 😀 Számomra a frissen sült, jóóó fahéjas almás lepénynél nincs nagyszerűbb dolog a világon, úgyhogy egy kicsit elfogult is vagyok miatta. Ám be kell vallani, ez a variáció is finom, ha valaki nem olyan elfogult, mint én. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:

Piskóta:

4 tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

1 mokkáskanál sütőpor

Almás töltelék:

2 csomag vaníliás pudingpor

50 g cukor

1/2 liter almalé

4-5 alma (mérettől függően)

Tetejére:

5 dl habtejszín

Én a Meggle cukrászhabra esküszöm, tortákhoz, cupcake-hez, süteményekhez, mindenhez ezt használom.

Elkészítés:

1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.

2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.

3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.

4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport.

5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.

6. 180 fokra előmelegített készre sütjük.

7. A 2 csomag pudingport és cukrot egy kevés almalével elkeverjük.

8. A maradék almalevet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket. 

9. Ha már majdnem besűrűsödött, hozzáadjuk a korábban lereszelt almákat.

10. A kihűlt piskóta tetején eloszlatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

11. Addig felverjük a habtejszínt, és a kihűlt almás réteg tetejére kenjük.

12. Fahéjjal megszórva tálaljuk. 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »