Ebben a menüpontban hasznos trükköket fogok veletek megosztani, hogy még kellemesebben és sikerélményben gazdagabban teljenek a konyhában eltöltött percek. 🙂
Illetve ha bármi problémátok adódna, írjatok nyugodtan, és találunk rá megoldást! 😉
1. Zavar, hogy a sütikben folyton lesüllyednek a gyümölcsök, csokidarabok vagy magvak? Ne aggódj itt a megoldás: mielőtt a süteménybe tennéd ezeket, forgasd meg őket egy kevés lisztben. Ennek köszönhetően nem fognak lesüllyedni, és sokkal szebben mutatnak majd. 🙂
2. A sütőport mindig szitáld át, mielőtt a süteménybe tennéd. Ugyanis a sütőpor darabkák keserű szemeket eredményeznek a kész süteményben. Kár lenne ezzel elrontani egy csodás desszertet.
3. Nagymamámtól tanultam, hogy hogyan süssek tökéletes piskótát, íme: 180-190 fokon kezdd a sütést, majd ha már felemelkedett a piskóta, vedd vissza a hőfokot 160 fokra, és így süsd készre. Ha megoldható, ne nyitogasd sütés közben a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.
4. A sültkrumplid nem sikerült ropogósra? Itt a tuti tipp: a szép hasábokra vágott burgonyát tedd forró (!) olajba, majd ha már félig megsült, de még nem kezdett el pirulni, szedd ki, és papírtörlőn itasd fel róla az olajat. Hagy pár percig (kb. amíg egy másik adag is ilyen állapotúra sül) hűlni, majd tedd vissza az olajba, és süsd aranybarnára!
5. Ha valamilyen sütemény krémjéhez margarint főzött krémmel vagy pudinggal kell elkeverni, mindig várd meg, amíg a krém/puding teljesen kihűl, különben a margarin kicsapódik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: