Karácsonyra készítettem ezeket a kanalakat a család aprajának, de nagy sikert aratott a nagyobbak körében is. A nevéből is adódik, hogy egy kis tejben feloldva, forró csokiként kellene elfogyasztani, de mire észbe kaptunk, már mindannyian közvetlenül a kanálról nyalogatták le a csokit. 🙂 Ez is csak azt a hipotézisemet támasztja alá, miszerint a saját magunk által készített ajándékok sokkal nagyobb örömet okoznak a megajándékozottnak. Reményeim szerint ők is jobban örültek ennek, mint egy-egy szelet csokinak. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
cukorkák, kókuszreszelék, csokidara… stb. a díszítéshez
12-15 db fa-, fém vagy műanyag kanál (én ezeket a Pirexből vásároltam)
Elkészítés:
1. Vízgőz fölött külön-külön megolvasztjuk a csokoládékat.
2. A megolvasztott csokit a kanalakba csorgatjuk.
3. Majd ha már egy kicsit hűltek, de nem szilárdultak meg teljesen, rászórjuk a díszítést.
Azért szükséges várni egy keveset, mert ha azonnal rátesszük a cukorkákat, akkor megolvadnak, illetve lesüllyednek.
4. Majd hűtőben hagyjuk őket megdermedni.
5. Szalaggal átkötve ajándék bögre mellé is tökéletes ajándék.
Ha esetleg eljutna a kanál odáig, hogy forró csokoládé legyen belőle, akkor kb. 1 dl tejre/tejszínre lesz hozzá szükség.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: