Forró csoki kanalak

Karácsonyra készítettem ezeket a kanalakat a család aprajának, de nagy sikert aratott a nagyobbak körében is. A nevéből is adódik, hogy egy kis tejben feloldva, forró csokiként kellene elfogyasztani, de mire észbe kaptunk, már mindannyian közvetlenül a kanálról nyalogatták le a csokit. 🙂 Ez is csak azt a hipotézisemet támasztja alá, miszerint a saját magunk által készített ajándékok sokkal nagyobb örömet okoznak a megajándékozottnak. Reményeim szerint ők is jobban örültek ennek, mint egy-egy szelet csokinak. 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

5 dkg étcsokoládé

5 dkg tejcsokoládé

5 dkg fehér csokoládé

cukorkák, kókuszreszelék, csokidara… stb. a díszítéshez

12-15 db fa-, fém vagy műanyag kanál (én ezeket a Pirexből vásároltam)

Elkészítés:

1. Vízgőz fölött külön-külön megolvasztjuk a csokoládékat.

2. A megolvasztott csokit a kanalakba csorgatjuk.

3. Majd ha már egy kicsit hűltek, de nem szilárdultak meg teljesen, rászórjuk a díszítést.

Azért szükséges várni egy keveset, mert ha azonnal rátesszük a cukorkákat, akkor megolvadnak, illetve lesüllyednek.

4. Majd hűtőben hagyjuk őket megdermedni.

5. Szalaggal átkötve ajándék bögre mellé is tökéletes ajándék.

Ha esetleg eljutna a kanál odáig, hogy forró csokoládé legyen belőle, akkor kb. 1 dl tejre/tejszínre lesz hozzá szükség. 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »