Karácsonyra készítettem ezeket a muffinokat, és csak úgy, mint a forró csoki kanalak, ezek is hatalmas sikert arattak a kicsik körében. Különösen tetszettek nekik a kis mézeskalács darabok a csokikrém tetején. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
Alaprecept:
3 db tojás
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2-3 evőkanál Nesquik kakaópor
1/2 csomag sütőpor
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
Csokis krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
Tetejére:
12-15 db apró mézeskalács figura (nekem egy Tescoma Delicia kiszúró rácsom van, aminek a mérete pont megfelel ehhez) vagy hópihés cukorka
kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tojást a cukorral és a vanília cukorral habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat és tejet, elkeverjük.
3. Végül beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőport.
4. A muffin formába papírokat teszünk, majd ezekbe adagoljuk a masszát.
5. Kb. 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
6. Amíg a muffin sül, elkészíthetjük a krémet.
7. Ehhez robotgép segítségével az átszitál porcukrot és margarint krémesre keverjük.
8. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd néha megkeverve kihűtjük.
9. Ha a csoki kihűlt, hozzáadjuk a porcukros margarinhoz.
10. Simára keverjük.
11. Csillagcsőrrel ellátott habzsákba kanalazzuk a krémet, majd spirális alakban a kihűlt muffinok tetejére adagoljuk.
12. Kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a közepükbe helyezünk egy-egy mézeskalács darabot. (Az általam használ mézeskalács receptjét is hamarosan megosztom majd veletek.)
+ 1. A kész muffinokat még egy karácsonyos papírba is bele lehet helyezni, úgy még szebb a hatás. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: