Mézeskalácsos muffin csokoládés krémmel

Karácsonyra készítettem ezeket a muffinokat, és csak úgy, mint a forró csoki kanalak, ezek is hatalmas sikert arattak a kicsik körében. Különösen tetszettek nekik a kis mézeskalács darabok a csokikrém tetején. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

Alaprecept:

3 db tojás

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 dl tej

1 dl olaj

25 dkg liszt

2-3 evőkanál Nesquik kakaópor

1/2 csomag sütőpor

ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék

Csokis krém:

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

10 dkg étcsokoládé

Tetejére:

12-15 db apró mézeskalács figura (nekem egy Tescoma Delicia kiszúró rácsom van, aminek a mérete pont megfelel ehhez) vagy hópihés cukorka

kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A tojást a cukorral és a vanília cukorral habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk az olajat és tejet, elkeverjük.

3. Végül beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőport. 

4. A muffin formába papírokat teszünk, majd ezekbe adagoljuk a masszát.

5. Kb. 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

6. Amíg a muffin sül, elkészíthetjük a krémet.

7. Ehhez robotgép segítségével az átszitál porcukrot és margarint krémesre keverjük.

8. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd néha megkeverve kihűtjük.

9. Ha a csoki kihűlt, hozzáadjuk a porcukros margarinhoz.

10. Simára keverjük.

11. Csillagcsőrrel ellátott habzsákba kanalazzuk a krémet, majd spirális alakban a kihűlt muffinok tetejére adagoljuk.

12. Kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a közepükbe helyezünk egy-egy mézeskalács darabot. (Az általam használ mézeskalács receptjét is hamarosan megosztom majd veletek.)

+ 1. A kész muffinokat még egy karácsonyos papírba is bele lehet helyezni, úgy még szebb a hatás. 🙂

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »