Mivel nagy kedvenc a családban a túró, illetve egy időben nagyon nagy kedvenc volt nálam a Pöttyös guru, így elkezdtem receptek után kutakodni, és itt találtam meg a tökéletes receptet. Isteni finom, próbáljátok ki! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Alap:
65 g étcsokoládé
65 g margarin
40 g cukor
1 tojás
35 g liszt
Túrós réteg:
250 g túró
1 dl habtejszín
25 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
50 g étcsokoládé
Mogyorós karamellöntet:
80 g cukor
1 dl habtejszín
2-3 evőkanál földimogyoró (sótlan!)
Elkészítés:
1. Elkészítjük az alapot: a csokit megolvasztjuk, majd félretesszük.
2. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet.
3. Jól kikeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott csokit.
4. A simára kevert tésztát tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
5. Majd elkészítjük a túrós réteget: a habtejszínt felverjük, és hozzáadjuk a túrót, feldarabolt csokoládét, cukrot és citromhéjat.
6. A kihűlt piskóta tetejére kenjük.
7. Amíg elkészül a karamellöntet, hűtőben pihentetjük.
8. A mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk.
9. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd beleöntjük a tejszínt.
10. Addig kevergetjük, amíg a szépen elolvad a karamell, ugyanis a tejszín miatt össze fog ugrani, de ne essünk pánikba, csak kevergessük, és szépen el fog benne olvadni.
11. Ha már szép sima, beleszórjuk a mogyorót, és már önthetjük is a torta tetejére.
A 35g liszt valós ennél a receptnél: