Pöttyös guru torta

Mivel nagy kedvenc a családban a túró, illetve egy időben nagyon nagy kedvenc volt nálam a Pöttyös guru, így elkezdtem receptek után kutakodni, és itt találtam meg a tökéletes receptet. Isteni finom, próbáljátok ki! 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

Alap:

65 g étcsokoládé

65 g margarin

40 g cukor

1 tojás

35 g liszt

Túrós réteg:

250 g túró

1 dl habtejszín

25 g cukor

1/2 citrom reszelt héja

50 g étcsokoládé

Mogyorós karamellöntet:

80 g cukor

1 dl habtejszín

2-3 evőkanál földimogyoró (sótlan!)

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alapot: a csokit megolvasztjuk, majd félretesszük.

2. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet.

3. Jól kikeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott csokit. 

4. A simára kevert tésztát tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

5. Majd elkészítjük a túrós réteget: a habtejszínt felverjük, és hozzáadjuk a túrót, feldarabolt csokoládét, cukrot és citromhéjat.

6. A kihűlt piskóta tetejére kenjük.

7. Amíg elkészül a karamellöntet, hűtőben pihentetjük.

8. A mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk.

9. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd beleöntjük a tejszínt.

10. Addig kevergetjük, amíg a szépen elolvad a karamell, ugyanis a tejszín miatt össze fog ugrani, de ne essünk pánikba, csak kevergessük, és szépen el fog benne olvadni.

11. Ha már szép sima, beleszórjuk a mogyorót, és már önthetjük is a torta tetejére.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »