Túrós-barackos szelet

Pároméknál RENGETEG barack szokott teremni, így mikor beindul a barack szezon, mindig azon töröm a fejem, hogy mihez is lehetne felhasználni. Ez a süti is így készült. A nagy kedvenccel, túróval párosítva nagyon finom. 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók (25×35 cm-es tepsihez):

Tészta:

25 dkg liszt

1 tojássárgája

12 dkg cukor

12 dkg margarin

2 teáskanál sütőpor

Túrós töltelék:

1 kg túró

min. 50 dkg magozott barack, de minél több van benne, annál finomabb 😉

6 tojás

5 evőkanál búzadara

25 dkg cukor

15 dkg margarin

1 citrom leve

1 csomag vaníliás cukor

ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, cukrot, sütőport, olvasztott margarint és a tojássárgáját. 

2. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.

3. A tojásokat szétválasztjuk.

4. Habosra keverjük a cukrot a margarinnal.

5. Majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citrom levét, a búzadarát és a tojások sárgáját. 

6. Ehhez keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 

7. A barackot szépen felszeleteljük, lecsepegtetjük.

8. A tepsit margarinnal kikenjük, és belenyomkodjuk a tésztát.

9. Rápakoljuk a barackot, majd ráöntjük a túrós masszát.

10. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

Címkék: ,
Tovább a blogra »