Almás lepény

Már korábban a Pudingos-almás szelet receptjénél említettem, hogy az almás lepény a kedvenc sütim. Íme, elhoztam nektek a receptjét. A receptet 35×40 cm-es tepsihez adtam meg, mert én is ebben a méretben szoktam megsütni. Lehet kisebb adagot sütni, de nem érdemes! Higgyétek el, nagyon gyorsan el fog fogyni. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

3

Hozzávalók:

Tészta:

1 kg liszt

2 csomag sütőpor

40 dkg margarin

4 tojássárgája

20 dkg cukor

1 kis doboz tejföl

1 dl tej

1 csipet só

Töltelék:

24 közepes alma (kb. 4 kg)

16 dkg cukor

4-5 kávéskanál fahéj

Tetejére:

2 tojássárgája

Elkészítés:

1. A lisztet, sütőport, sót és cukrot összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, illetve tejfölt, és puha tésztát gyúrunk belőle.

3. Amíg elkészítjük a tölteléket, addig konyharuhával lefedve pihentetjük a tésztát.

4. A töltelékhez az almákat megpucoljuk és lereszeljük.

5. A lereszelt alma levét jól (!) kinyomjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

6. A tésztát két részre szedjük, az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk.

7. Majd kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük.

8. Rátesszük az almás tölteléket, majd a másik, tepsi méretűre nyújtott tésztalapot.

9. Tetejét megkenjük a tojássárgájával, és villával megszurkáljuk.

10. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »