Hab a tortán

Kinder Paradiso

Ez is egy olyan édesség, amit nagyon szeretek, viszont a boltban kapható finomság elég apró, még én is nagyon hamar befalom, pedig nem vagyok az a habzsoló típus. 😀 Úgyhogy úgy döntöttem, ezt is elkészítem itthon, és nem csalódtam. Szerintem sokkal finomabb, mint a bolti tesó. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

1

Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
4 tojás
15 dkg cukor
10 dkg margarin
10 dkg étkezési keményítő
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja (vagy 1 üveg citromaroma)
egy csipet só
Krém:
2,5 dl tej
6 dkg cukor
egy csipet só
3 evőkanál liszt
1/2 citrom reszelt héja
egy kevés rumaroma
2 dl habtejszín

Elkészítés:
1. Először a tésztát készítjük el, ehhez átszitáljuk a lisztet, étkezési keményítőt és sütőport.
2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint, sót és a lisztes keveréket.
3. Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. (Ha túl sűrű lenne a krém, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy lazítsunk rajta.)
4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 alatt készre sütjük. 
5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet., ehhez a lisztet, sót és cukrot egy kevés tejjel simára keverjük.
6. A maradék tejet felforraljuk, majd lassan hozzáadjuk a lisztes masszához, és alacsony lángon folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
7. Majd a tűzről levéve kihűtjük, és a ízesítjük a rumaromával és citromhéjjal.
8. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
9. Ha a piskóta is kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
10. Porcukorral hintve tálaljuk. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!