Kinder Paradiso

Ez is egy olyan édesség, amit nagyon szeretek, viszont a boltban kapható finomság elég apró, még én is nagyon hamar befalom, pedig nem vagyok az a habzsoló típus. 😀 Úgyhogy úgy döntöttem, ezt is elkészítem itthon, és nem csalódtam. Szerintem sokkal finomabb, mint a bolti tesó. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:

Tészta:

4 tojás

15 dkg cukor

10 dkg margarin

10 dkg étkezési keményítő

1/2 csomag sütőpor

1/2 citrom reszelt héja (vagy 1 üveg citromaroma)

egy csipet só

Krém:

2,5 dl tej

6 dkg cukor

egy csipet só

3 evőkanál liszt

1/2 citrom reszelt héja

egy kevés rumaroma

2 dl habtejszín

Elkészítés:

1. Először a tésztát készítjük el, ehhez átszitáljuk a lisztet, étkezési keményítőt és sütőport.

2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint, sót és a lisztes keveréket.

3. Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. (Ha túl sűrű lenne a krém, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy lazítsunk rajta.)

4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 alatt készre sütjük. 

5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet., ehhez a lisztet, sót és cukrot egy kevés tejjel simára keverjük.

6. A maradék tejet felforraljuk, majd lassan hozzáadjuk a lisztes masszához, és alacsony lángon folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

7. Majd a tűzről levéve kihűtjük, és a ízesítjük a rumaromával és citromhéjjal.

8. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt.

9. Ha a piskóta is kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

10. Porcukorral hintve tálaljuk. 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »