Nagyon szeretem a buktákat, ugyanis jól variálható péksüti. Készíthetjük lekvárosan, csokisan, túrósan… stb. Ez a recept kb. 30 kis buktához elegendő, de érdemes duplán készíteni, ugyanis nagyon gyorsan el fog fogyni! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
Tészta:
3,5 dl tej
3 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
25 dkg búzaliszt
25 dkg búza-rétesliszt
egy csipet só
1 tojás
10 dkg margarin
Töltelék:
házi krémtúró (ez a mennyiség sok lesz, de biztos lesz a családban, aki bevállalja, hogy megeszi a maradékot 🙂 )
Nutella
+ 12 dkg margarin a kenéshez
Elkészítés:
1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és sót, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott margarint és felfuttatott élesztőt.
3. Alaposan gyúrjuk össze, és addig dagasszuk, amíg a tészta el nem válik a tál oldalától.
4. Tetejét megszórjuk egy kevés liszttel és pihentetjük 15 percig.
5. Majd átgyúrjuk, ismét meglisztezzük a tetejét, és hagyjuk kelni kb. 35 percig.
6. Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémtúrót az itt leírt módon.
7. Lisztezett deszkán 35×42 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, majd 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
8. A négyzeteket megtöltjük egy kevés krémtúróval és/vagy Nutellával, majd feltekerjük őket.
9. A 12 dkg margarin megolvasztjuk, és egy 25×35 cm-es tepsibe öntjük.
10. A buktákat megforgatjuk az olvasztott vajban, majd hajtással lefelé szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket.
11. 15 percig kelesztjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: