Nutellás-túrókrémes bukta

Nagyon szeretem a buktákat, ugyanis jól variálható péksüti. Készíthetjük lekvárosan, csokisan, túrósan… stb. Ez a recept kb. 30 kis buktához elegendő, de érdemes duplán készíteni, ugyanis nagyon gyorsan el fog fogyni! 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

1

Hozzávalók:

Tészta:

3,5 dl tej

3 dkg friss élesztő

5 dkg porcukor

25 dkg búzaliszt

25 dkg búza-rétesliszt

egy csipet só

1 tojás

10 dkg margarin

Töltelék:

házi krémtúró (ez a mennyiség sok lesz, de biztos lesz a családban, aki bevállalja, hogy megeszi a maradékot 🙂 )

Nutella

+ 12 dkg margarin a kenéshez

Elkészítés:

1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és sót, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott margarint és felfuttatott élesztőt.

3. Alaposan gyúrjuk össze, és addig dagasszuk, amíg a tészta el nem válik a tál oldalától.

4. Tetejét megszórjuk egy kevés liszttel és pihentetjük 15 percig.

5. Majd átgyúrjuk, ismét meglisztezzük a tetejét, és hagyjuk kelni kb. 35 percig.

6. Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémtúrót az itt leírt módon.

7. Lisztezett deszkán 35×42 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, majd 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.

8. A négyzeteket megtöltjük egy kevés krémtúróval és/vagy Nutellával, majd feltekerjük őket.

9. A 12 dkg margarin megolvasztjuk, és egy 25×35 cm-es tepsibe öntjük. 

10. A buktákat megforgatjuk az olvasztott vajban, majd hajtással lefelé szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket.

11. 15 percig kelesztjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. 

Címkék: ,
Tovább a blogra »