Tepsis krumpli

Ez egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető köret. Próbáljátok ki bátran. 🙂

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

1-1,5 kg krumpli

3 sárgarépa

2 paprika

25 dkg paradicsom (én a koktélparadicsomot kedvelem)

2 hagyma

1 dl olaj

1 kávéskanál oregánó

1/2 kávéskanál bazsalikom

ízlés szerint sültkrumpli fűszersó

1 kávéskanál fokhagyma fűszersó

Elkészítés:

1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, tetszőleges szeletekre vágjuk.

2. Az olajat és a fűszereket összekeverjük, majd egy tálban összekeverjük a felszeletelt krumplival.

3. Állni hagyjuk, amíg a többi zöldséget felszeleteljük.

4. Egy nagy tepsibe rétegezzük őket. (Nálam a sorrend a következő: krumpli, répa, hagyma, paprika, paradicsom)

5. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

6. Időnként kivesszük, átforgatjuk, amíg meg nem puhulnak az összetevők.

7. Ha már kész, levesszük róla a fóliát, és pár perc alatt megpirítjuk kicsit a tetejét.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »