Hab a tortán

Chilis-paprikás kínai csirke

A kínai tészta receptjénél említettem ezt a receptet. Szeretem a csípős ételeket, így nekem nagyon ízlett, de nem szabad túlzásba esni, nehogy véletlenül házisárkánnyá változzunk! 😉 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2

Hozzávalók:
35 dkg csirkemell
2 evőkanál étkezési keményítő
1 répa
2 kisebb kaliforniai paprika – lehetőleg két különböző színű, úgy jobban mutat 😉 
1,5 hagyma
fokhagyma (granulátum)
10 dkg borsó
olaj
2 teáskanál paprikakrém
chili por 
ételízesítő

Elkészítés:
1. A csirkemellhez hozzáadjuk az étkezési keményítőt, összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük kb. 20 percet.
2. A zöldségeket vékonyra szeleteljük. (Én ehhez uborka szeletelőt használtam, de a paprikát legközelebb késsel szeletelem, hogy egy kicsit vastagabb legyen.)
3. Egy kevés olajon felhevítjük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük.
4. Felöntjük 1-2 dl vízzel – attól függően, hogy szaftosra akarjuk vagy nem -, és paprikakrémmel, sóval, borssal, chilivel és ételízesítővel ízesítjük. 
5. Kb. 20-25 perc alatt készre pároljuk.
6. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk. 

3

1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!