Chilis-paprikás kínai csirke

A kínai tészta receptjénél említettem ezt a receptet. Szeretem a csípős ételeket, így nekem nagyon ízlett, de nem szabad túlzásba esni, nehogy véletlenül házisárkánnyá változzunk! 😉 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

2

Hozzávalók:

35 dkg csirkemell

2 evőkanál étkezési keményítő

1 répa

2 kisebb kaliforniai paprika – lehetőleg két különböző színű, úgy jobban mutat 😉 

1,5 hagyma

fokhagyma (granulátum)

10 dkg borsó

olaj

2 teáskanál paprikakrém

chili por 

ételízesítő

Elkészítés:

1. A csirkemellhez hozzáadjuk az étkezési keményítőt, összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük kb. 20 percet.

2. A zöldségeket vékonyra szeleteljük. (Én ehhez uborka szeletelőt használtam, de a paprikát legközelebb késsel szeletelem, hogy egy kicsit vastagabb legyen.)

3. Egy kevés olajon felhevítjük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük.

4. Felöntjük 1-2 dl vízzel – attól függően, hogy szaftosra akarjuk vagy nem -, és paprikakrémmel, sóval, borssal, chilivel és ételízesítővel ízesítjük. 

5. Kb. 20-25 perc alatt készre pároljuk.

6. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk. 

3

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »