Ez az egyik kedvenc kínai ételem, ám van, ahol sajnos a csirkét nem igazán találja meg az ember, olyan pici abban a nagy bundában. Úgyhogy úgy döntöttem ebből elég, majd én megcsinálom úgy, hogy húst is egyek, ne csak bundát. 🙂 Ez lett belőle:
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
Bunda:
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csapott kávéskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott kávéskanál só
7 evőkanál víz
10-15 dkg liszt
Máz:
4 evőkanál szezámmag
4 evőkanál cukor
3 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál 20%-os ételecet
1-2 teáskanál paprikakrém
Egy kevés chili por – Én legutóbb kihagytam, és úgy is fini volt. 🙂
Elkészítés:
1. A bunda elkészítéséhez, először is egy kicsit habossá verjük a tojást, majd a liszt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót.
2. Majd jöhet a liszt, melyből annyit adjunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
3. A csirkemellet tetszés szerinti darabokra vágjuk, és beleforgatjuk a bunda tésztájába.
4. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. – Egyszerre csak pár darabot süssünk, mert 1. megnőnek, 2. gyorsan pirulnak.
5. Ha az összeset kisütöttük, elkészítjük a mázat, melyhez a hozzávalókat összekeverjük, alacsony lángon felforraljuk, és ráöntjük a bundás csirkemellre.
6. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Szia én nyersen mártogatam és klassz puha, ízletes husi lett.
Szia!
A kérdésem az lenne, hogy a csirke húst nyersen mártod a tészta masszába vagy előfőzöd kicsit. Mert a videón úgy látszik, hogy főtt, illetve valamilyen pácolt csirkét panírozol.???
Előre is köszi ha válaszolsz.