Hab a tortán

Kínai pirított tészta

Nagyon szeretjük a kínait, így már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen lehet az itthoni, nem porokból elkészített változat. Finom! Érdemes kipróbálni, ugyanis egy adag büfés kínai árából – ha az alap dolgok azért megvannak otthon – simán el lehet készíteni 5-6 adagot. 🙂 Most pirított tésztát készítettem szezámmagos csirkemellel és chilis-paprikás csirkével, de még rengeteg recept van, amit ki szeretnék próbálni, így a gyűjtemény folyamatosan bővülni fog. 🙂 
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

IMG_0008_2

Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
10 dkg borsó
1 sárgarépa
1/2 hagyma
20 dkg káposzta
2 újhagyma
2-3 evőkanál sötét szójaszósz 
olaj
fokhagyma (granulátum)

Elkészítés:
1. Vékonyra szeleteljük a sárgarépát, hagymát, újhagymát és káposztát. 
2. Egy kevés olajat felmelegítünk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, illetve a fokhagymát.
3. Megpároljuk, ízlés szerint. – Én szeretem, ha egy kicsit még roppanós a zöldség. 
4. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.
5. Ha a tészta és a zöldségek is készen vannak, levesszük őket a tűzről, és a leszűrt tésztát hozzákeverjük a zöldségekhez.
6. Hozzáadjuk a szójaszószt, és ízlés szerint ízesítjük. 
7. Majd alacsony lángon pár percig még pirítjuk. 

IMG_0006_2

IMG_0010_2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!