Nagyon szeretjük a kínait, így már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen lehet az itthoni, nem porokból elkészített változat. Finom! Érdemes kipróbálni, ugyanis egy adag büfés kínai árából – ha az alap dolgok azért megvannak otthon – simán el lehet készíteni 5-6 adagot. 🙂 Most pirított tésztát készítettem szezámmagos csirkemellel és chilis-paprikás csirkével, de még rengeteg recept van, amit ki szeretnék próbálni, így a gyűjtemény folyamatosan bővülni fog. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
10 dkg borsó
1 sárgarépa
1/2 hagyma
20 dkg káposzta
2 újhagyma
2-3 evőkanál sötét szójaszósz
olaj
fokhagyma (granulátum)
Elkészítés:
1. Vékonyra szeleteljük a sárgarépát, hagymát, újhagymát és káposztát.
2. Egy kevés olajat felmelegítünk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, illetve a fokhagymát.
3. Megpároljuk, ízlés szerint. – Én szeretem, ha egy kicsit még roppanós a zöldség.
4. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.
5. Ha a tészta és a zöldségek is készen vannak, levesszük őket a tűzről, és a leszűrt tésztát hozzákeverjük a zöldségekhez.
6. Hozzáadjuk a szójaszószt, és ízlés szerint ízesítjük.
7. Majd alacsony lángon pár percig még pirítjuk.