Kínai pirított tészta

Nagyon szeretjük a kínait, így már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen lehet az itthoni, nem porokból elkészített változat. Finom! Érdemes kipróbálni, ugyanis egy adag büfés kínai árából – ha az alap dolgok azért megvannak otthon – simán el lehet készíteni 5-6 adagot. 🙂 Most pirított tésztát készítettem szezámmagos csirkemellel és chilis-paprikás csirkével, de még rengeteg recept van, amit ki szeretnék próbálni, így a gyűjtemény folyamatosan bővülni fog. 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

25 dkg spagetti tészta

10 dkg borsó

1 sárgarépa

1/2 hagyma

20 dkg káposzta

2 újhagyma

2-3 evőkanál sötét szójaszósz 

olaj

fokhagyma (granulátum)

Elkészítés:

1. Vékonyra szeleteljük a sárgarépát, hagymát, újhagymát és káposztát. 

2. Egy kevés olajat felmelegítünk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, illetve a fokhagymát.

3. Megpároljuk, ízlés szerint. – Én szeretem, ha egy kicsit még roppanós a zöldség. 

4. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.

5. Ha a tészta és a zöldségek is készen vannak, levesszük őket a tűzről, és a leszűrt tésztát hozzákeverjük a zöldségekhez.

6. Hozzáadjuk a szójaszószt, és ízlés szerint ízesítjük. 

7. Majd alacsony lángon pár percig még pirítjuk. 

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »