Nagyon szeretjük a chilis babot, ez is egy olyan étel, amit eddig mindig porból csináltam, mint a spagettit. De az utóbbi sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy ezt is megpróbálom por nélkül elkészíteni. Gyors és nagyon finom, próbáljátok ki bátran! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
UPDATE!
A Balatonon nyaraltunk a barátainkkal, és mivel mindenki szereti a chilis babot, egyik este ezt főztünk bográcsban. 11 főre, 2,5 kg darált húsból készítettük, úgyhogy én csak fűszereztem és felügyeltem, de a kevergetést, illetve a tűz fölött állást egy erős férfira hagytam. 😀 Sokkal finomabb volt, mint a tűzhelyen készített változat, de sajnos nem mindig van lehetőségünk a szabadban főzőcskézni.
Íme egy kép róla, bár nem sikerült a legszebben, de ezt nézzétek el nekem. 🙂
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
180-200 g sűrített paradicsom – ha paradicsomos konzervbabot használunk, akkor elég 140 g is
2 konzerv fehérbab
1 konzerv kukorica
1 hagyma
2 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál pirospaprika
Chili ízlés szerint – én két kisebb darabot szoktam beletenni
2-3teáskanál fokhagyma granulátum
2 teáskanál Piros Arany – csemege
2-3 evőkanál ketchup
1-1,5 dl víz
Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
2. Majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, babot, kukoricát, ketchupot és vizet.
4. A fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, majd 3-4 percig még forraljuk, és kész is.
5. Tésztával vagy friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.