Mexikói chilis bab

Nagyon szeretjük a chilis babot, ez is egy olyan étel, amit eddig mindig porból csináltam, mint a spagettit. De az utóbbi sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy ezt is megpróbálom por nélkül elkészíteni. Gyors és nagyon finom, próbáljátok ki bátran! 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

UPDATE!

A Balatonon nyaraltunk a barátainkkal, és mivel mindenki szereti a chilis babot, egyik este ezt főztünk bográcsban. 11 főre, 2,5 kg darált húsból készítettük, úgyhogy én csak fűszereztem és felügyeltem, de a kevergetést, illetve a tűz fölött állást egy erős férfira hagytam. 😀 Sokkal finomabb volt, mint a tűzhelyen készített változat, de sajnos nem mindig van lehetőségünk a szabadban főzőcskézni. 

Íme egy kép róla, bár nem sikerült a legszebben, de ezt nézzétek el nekem. 🙂 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús

180-200 g sűrített paradicsom – ha paradicsomos konzervbabot használunk, akkor elég 140 g is

2 konzerv fehérbab 

1 konzerv kukorica

1 hagyma

2 teáskanál oregánó

1 teáskanál bazsalikom

1 teáskanál majoránna

1 teáskanál pirospaprika

Chili ízlés szerint – én két kisebb darabot szoktam beletenni

2-3teáskanál fokhagyma granulátum

2 teáskanál Piros Arany – csemege

2-3 evőkanál ketchup

1-1,5 dl víz

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.

2. Majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, babot, kukoricát,  ketchupot és vizet. 

4. A fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, majd 3-4 percig még forraljuk, és kész is.

5. Tésztával vagy friss, ropogós kenyérrel tálaljuk. 

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »