Ezt a spagetti receptet párom anyukájától kaptam, és egyszerűen isteni! Ez az egyik kedvenc ételünk, de eddig mindig porból készítettem, mert nem mertem kísérletezni, illetve azt gondoltam, így sokkal gyorsabb. De rá kellett döbbennem, hogy egyáltalán nem kerül több időbe így elkészíteni, mint porból. Próbáljátok ki bátran, garantálom, hogy a család apraja-nagyja repetázni fog belőle! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
250 g spagetti tészta
50 dkg darált sertéshús
1 hagyma
70 g sűrített paradicsom
3-4 evőkanál ketchup
fokhagyma (granulátum)
oregánó
bazsalikom
majoránna
1-1,5 dl víz
sajt
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. A bolognai raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a darált húst. sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
4. Majd hozzáöntjük a paradicsomot, ketchupot, fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket.
5. Végül a kívánt sűrűséghez mérten vizet adunk hozzá, pár percig összeforraljuk, és kész is.
6. Egy hőálló tálat kiolajozunk, majd a szósszal elkevert tésztát beleöntjük, és sajttal megszórjuk.
7. Végül pedig 180-200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: