Hab a tortán

Túrós-nutellás álom

Túró+nutella+csoki=egy ellenállhatatlan finomság.
Ez az egyenlőség ennél a sütinél is teljesül, plusz még egy felkiáltójelet is tehetünk a végére, annyira finom! 🙂 Végre megérkezett a nyár, és ebben a melegben nem igazán vágyom az olyan tömény édességekre, mint pl. a csokis csoda, de mégis valami könnyen összedobható, rakott sütit szerettem volna készíteni. Ez lett belőle:
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

1

Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2,5 evőkanál liszt
1,5 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
Túrós krém:
25 dkg túró
1/2 citrom reszelt héja
2 dl habtejszín
2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
5-10 dkg étcsokoládé/tejcsokoládé
Tetejére:
2-3 evőkanál Nutella

Elkészítés:
1. Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk.
2. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét.
3. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, majd hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és a sütőport, és óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.
4. Sütőbe tesszük, megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra szeleteljük.
5. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a túrós krémet: először is felverjük a habtejszínt.
6. Majd hozzáadjuk a porcukrot, reszelt citromhéjat és apróra vágott csokoládét.
7. Végül pedig egy tál alját kitöltjük a felkockázott piskóta felével, majd rákanalazzuk a túrós krém felét.
8. Megismételjük az előző folyamatot, majd olvasztott nutellát öntünk a tetejére.

3

4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!