Oreo pite

Jelenleg az Oreo a mániám, így már legalább 4-5 receptet megálmodtam belőle. Tudom, hogy az interneten is milliónyi Oreo torta variáció található, de én a saját receptjeimben mellőzöm a mascarpone krémet. A legutóbbi tortám nem lett túl fotogén – viszont ennek ellenére nagyon finom volt -, így azt majd csak kicsit később, a vizsgaidőszak után hozom el nektek. De addig is, itt az Oreo pite receptje. Remélem, tetszeni fog. 🙂 Most omlós tésztával készítettem el, de ha nem szeretnétek bekapcsolni a sütőt a nagy nyári melegben, akkor egy egyszerű, kekszes alapot is lehet hozzá készíteni. Azt a variációt is leírtam nektek. 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/

Hozzávalók:

Omlós tészta:

25 dkg liszt

2 evőkanál kakaópor

15 dkg margarin

10 dkg cukor

1/2 csomag sütőpor

1 tojás

csipet só

1 teáskanál tejföl

VAGY

Kekszes alap:

20 dkg Oreo keksz

6 dkg margarin

Krém:

20 Oreo keksz

2 csomag tejszín ízű pudingpor

7 evőkanál cukor

5-5,5 dl tej

2-3 dl habtejszín

Díszítés:

3 Oreo keksz

Elkészítés:

1. Elsőként összeállítjuk az alapot:

 A) Omlós tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a pudingot.

 B) Kekszes alap: Az Oreo kekszeket beletesszük az aprítógépbe, finom szemcséjűre aprítjuk. Majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, és jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy pite formát – így könnyebb lesz később kivenni -, és a masszát belenyomkodjuk a forma aljába, illetve az oldalán is kb. 1,5 cm magasságban. 40 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

2. A pudingport a szokásos módon elkészítjük, a fent leírt cukor és tej mennyiséggel. 

3. Félretesszük, amíg teljesen ki nem hűl.

4. Alap elkészítése:

 A) A tésztát kinyújtjuk a pite forma méretének megfelelően. Ha túl nagy lett, a felesleget egyszerűen levágjuk. Sütőpapírt teszünk rá, majd kerámia sütőbabot/sima babot teszünk rá, hogy ne emelkedjen fel sütés közben. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc után, mikor már majdnem kész, vegyük le róla a babot, és úgy süssük készre. Hagyjuk kihűlni.

 B)

5. Felverjük a habtejszínt.

6. Robotgéppel átkeverjük a kihűlt pudingot, majd apránként hozzáadjuk a felvert habtejszínt is.

7. Szép krémesre keverjük.

8. Az Oreo kekszeket apró darabokra törjük, majd beleforgatjuk a krémbe.

9. A választott alapba töltjük, habtejszínnel és Oreo kekszekkel díszítjük. 

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »