Jelenleg az Oreo a mániám, így már legalább 4-5 receptet megálmodtam belőle. Tudom, hogy az interneten is milliónyi Oreo torta variáció található, de én a saját receptjeimben mellőzöm a mascarpone krémet. A legutóbbi tortám nem lett túl fotogén – viszont ennek ellenére nagyon finom volt -, így azt majd csak kicsit később, a vizsgaidőszak után hozom el nektek. De addig is, itt az Oreo pite receptje. Remélem, tetszeni fog. 🙂 Most omlós tésztával készítettem el, de ha nem szeretnétek bekapcsolni a sütőt a nagy nyári melegben, akkor egy egyszerű, kekszes alapot is lehet hozzá készíteni. Azt a variációt is leírtam nektek. 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
Omlós tészta:
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
csipet só
1 teáskanál tejföl
VAGY
Kekszes alap:
20 dkg Oreo keksz
6 dkg margarin
Krém:
20 Oreo keksz
2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 evőkanál cukor
5-5,5 dl tej
2-3 dl habtejszín
Díszítés:
3 Oreo keksz
Elkészítés:
1. Elsőként összeállítjuk az alapot:
A) Omlós tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a pudingot.
B) Kekszes alap: Az Oreo kekszeket beletesszük az aprítógépbe, finom szemcséjűre aprítjuk. Majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, és jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy pite formát – így könnyebb lesz később kivenni -, és a masszát belenyomkodjuk a forma aljába, illetve az oldalán is kb. 1,5 cm magasságban. 40 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
2. A pudingport a szokásos módon elkészítjük, a fent leírt cukor és tej mennyiséggel.
3. Félretesszük, amíg teljesen ki nem hűl.
4. Alap elkészítése:
A) A tésztát kinyújtjuk a pite forma méretének megfelelően. Ha túl nagy lett, a felesleget egyszerűen levágjuk. Sütőpapírt teszünk rá, majd kerámia sütőbabot/sima babot teszünk rá, hogy ne emelkedjen fel sütés közben. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc után, mikor már majdnem kész, vegyük le róla a babot, és úgy süssük készre. Hagyjuk kihűlni.
B) –
5. Felverjük a habtejszínt.
6. Robotgéppel átkeverjük a kihűlt pudingot, majd apránként hozzáadjuk a felvert habtejszínt is.
7. Szép krémesre keverjük.
8. Az Oreo kekszeket apró darabokra törjük, majd beleforgatjuk a krémbe.
9. A választott alapba töltjük, habtejszínnel és Oreo kekszekkel díszítjük.