A gyümölcsleves az egyik kedvenc levesem, hiszen elkészítésekor a variációk tárháza végtelen. Csupán a kedvünk szabja meg, hogy édesre vagy savanykásra készítjük. Lehet sok vagy kevés, egy vagy többféle gyümölccsel is készíteni. Én édesen szeretem, de most inkább egy kicsit savanykás verziót kívántam, úgyhogy a ribizli kihagyásával vagy több cukor hozzáadásával édesíthettek rajta. Ezekből a mennyiségekből egy jó sűrű leves készül, ugyanis nem szeretem, ha a gyümölcsöket vadászni kell a benne. 🙂
Ééééés figyelem! Egy kis újdonsággal készültem nektek, íme:
Várom róla a véleményeket! 🙂
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
45 dkg barack
15 dkg ribizli
2 körte
2 alma
35 dkg cseresznye
6 szegfűszeg
2 evőkanál citromlé vagy 3-4 citromhéj darabka
2 csomag vaníliás cukor
1,2 l folyadék – azért nem vizet írok, mert én hozzá szoktam adni a befőttek levét is
2 dl főzőtejszín
5-6 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
+ szoktam még adni hozzá egy kevéske fahéjat is, de azt most elfelejtettem
Elkészítés:
1. A gyümölcsöket pucoljuk meg, majd tetszés szerinti darabokra szeleteljük őket.
2. Ezeket beletesszük egy minimum 4 literes lábasba.
3. Hozzáadjuk a citromlevet és szegfűszegeket, illetve a szükséges mennyiségű folyadékot.
4. Néha megkeverve felforraljuk.
5. Amíg ez forr, a tejszínben csomómentesre keverjük a cukrot és a lisztet.
6. Ha felforrt, következik a HŐKIEGYENLÍTÉS!
7. Ehhez 4-5 merőkanálnyi forró levet adunk hozzá a tejszínhez, és elkeverjük.
8. Majd ezt folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a leveshez.
9. Újra felforraljuk, majd alacsony lángon még 4 perig főzzük.
10. Hideg vízben lehűtjük. ekkor adjuk hozzá a vaníliás cukrot (és fahéjat), illetve a citromlevet/cukrot ízlés szerint.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: