Vegyes gyümölcsleves

A gyümölcsleves az egyik kedvenc levesem, hiszen elkészítésekor a variációk tárháza végtelen. Csupán a kedvünk szabja meg, hogy édesre vagy savanykásra készítjük. Lehet sok vagy kevés, egy vagy többféle gyümölccsel is készíteni. Én édesen szeretem, de most inkább egy kicsit savanykás verziót kívántam, úgyhogy a ribizli kihagyásával vagy több cukor hozzáadásával édesíthettek rajta. Ezekből a mennyiségekből egy jó sűrű leves készül, ugyanis nem szeretem, ha a gyümölcsöket vadászni kell a benne. 🙂

Ééééés figyelem! Egy kis újdonsággal készültem nektek, íme:

Várom róla a véleményeket! 🙂 

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/ 

2016-06-12-18-15-19

Hozzávalók:

45 dkg barack

15 dkg ribizli

2 körte

2 alma

35 dkg cseresznye

6 szegfűszeg

2 evőkanál citromlé vagy 3-4 citromhéj darabka

2 csomag vaníliás cukor

1,2 l folyadék – azért nem vizet írok, mert én hozzá szoktam adni a befőttek levét is

2 dl főzőtejszín

5-6 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

+ szoktam még adni hozzá egy kevéske fahéjat is, de azt most elfelejtettem

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket pucoljuk meg, majd tetszés szerinti darabokra szeleteljük őket.

2. Ezeket beletesszük egy minimum 4 literes lábasba. 

3. Hozzáadjuk a citromlevet és szegfűszegeket, illetve a szükséges mennyiségű folyadékot.

4. Néha megkeverve felforraljuk.

5. Amíg ez forr, a tejszínben csomómentesre keverjük a cukrot és a lisztet.

6. Ha felforrt, következik a HŐKIEGYENLÍTÉS!

7. Ehhez 4-5 merőkanálnyi forró levet adunk hozzá a tejszínhez, és elkeverjük.

8. Majd ezt folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a leveshez.

9. Újra felforraljuk, majd alacsony lángon még 4 perig főzzük.

10. Hideg vízben lehűtjük. ekkor adjuk hozzá a vaníliás cukrot (és fahéjat), illetve a citromlevet/cukrot ízlés szerint. 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »