Csokis keksz torta

Egészen kicsi korom óta ez a kedvenc tortám, és ezt még az Oreo őrület sem tudta megtörni. Úgyhogy úgy döntöttem, illene elkészítenem, hogy ne csak születésnapokon tudjak enni ebből a csodából. Szerintem sikerült eltalálnom azt az ízvilágot, amit a kedvenc cukrászdám nyújt. Próbáljátok ki ti is, és várom a véleményeket! 🙂 

A videót az elkészítés leírása után találjátok!

Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/ 

Hozzávalók (20 cm):

Piskóta:

7 tojás

7 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

3 evőkanál kakaó

1 mokkáskanál sütőpor

Vaníliás krém:

3 csomag vaníliás pudingpor

9 evőkanál cukor

8 dl tej

3 dl habtejszín – de ebből marad a tetejére díszíteni is!

+ 2 csomag kakaós keksz

+ 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.

2. Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét.

3. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.

4. Végül pedig hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és kakaót.

5. A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és kilisztezzük – kivéve, ha szilikon formát használunk -, majd beleöntjük a masszát.

6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

7. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot.

8. A pudingport és cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.

9. Majd a maradék tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk belőle.

10. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

11. Ha a piskóta kihűlt, három részre vágjuk.

12. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük.

13. A habtejszínt felverjük, majd kb. a 2/3 részét hozzáadjuk a pudinghoz.

14. Az alsó piskótalapra kenjük a krém harmadát, majd keksszel lefedjük, csokival lecsurgatjuk.

15. Rátesszük a következő lapot, és megismételjük az előző folyamatot.

16. A harmadik lapot is ráhelyezzük, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, illetve tetejét.

17. Tetszés szerint csokival, habtejszínnel és keksszel díszítjük. 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »