Tulajdonképpen ez a recept ugyanaz, mint a tepsis spagetti, csak nem keverjük össze, és tesszük be sütőbe, hanem bolognaiként tésztával fogyasztjuk. Csupán azért osztom meg veletek újra ezt a receptet, mert ezúttal videót is készítettem hozzá, amit az elkészítés leírása után találtok meg.
Kövessetek Facebookon is! 🙂 https://www.facebook.com/habatortanblog/
Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
80 dkg darált sertéshús
2 hagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom
10 evőkanál ketchup
kb. 2 teáskanál fokhagyma (granulátum)
kb. 2 teáskanál oregánó
kb. 2 teáskanál bazsalikom
kb. 2 teáskanál majoránna
2,5-3 dl víz
sajt
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. A bolognai raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
4. Majd hozzáöntjük a paradicsomot, ketchupot, fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket.
5. Végül a kívánt sűrűséghez mérten vizet adunk hozzá, pár percig összeforraljuk, és kész is.
6. Sajttal megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: